Vica Kerekes (Anna Vaňková) - seriál Četníci z Luhačovic

Vica Kerekes (Anna Vaňková) - Četníci z Luhačovic

Vica Kerekes (Anna Vaňková)

Datum narození: 28.3.1981
Znamení: beran

Charakteritika postavy Anny Vaňkové:Místní poběhlice, dáma. Bývalá holka ze šantánu, která po městě šíří pohlavní nemoc. Notorická útěkářka, která se nechce podvolit úřednímu nařízení a nastoupit povinné léčení v Brně. Později se do Luhačovic vrací jako zámožná dáma, a protože o zdejších poměrech hodně ví, přijde s překvapivým řešením, jak místní vytrestat.

Vica Kerekes je původně slovenská a nyní maďarská herečka, narozená na Slovensku. V současnosti žije v Budapešti, kam se provdala. Aby si ji maďarské publikum nepletlo se známou stejnojmennou herečkou, přijala umělecké jméno Vica (zkratka z Évica).

Po maturitě pracovala jako redaktorka kulturních událostí. Poté, co nebyla přijata na policejní akademii, vystudovala VŠMU (obor herectví) v Bratislavě. V Budapešti, kde žije, dostává divadelní role a v posledních letech se prosazuje i v maďarskojazyčných filmech. V roce 2011 se provdala za uměleckého fotografa Csabu Vigha, po šestileté známosti. Rozvedli se cca po roce. Má bratra.

Filmografie

  • 2017 - Četníci z Luhačovic
  • 2017 - Die Freibadclique
  • 2017 - Milada
  • 2017 - Pinocchio
  • 2017 - Prahala
  • 2017 - Případ Andrey S.
  • 2016 - Anděl Páně 2
  • 2016 - Krycí jméno Holec
  • 2016 - Muzikál aneb Cesty ke štěstí
  • 2016 - Tenkrát v ráji
  • 2015 - Burácení
  • 2015 - Casanova
  • 2014 - Clona
  • 2014 - Zejtra napořád
  • 2013 - Boží šichta
  • 2013 - Couch Surf
  • 2013 - Křídla Vánoc
  • 2013 - Nekem Budapest
  • 2013 - Něžné vlny
  • 2013 - Příběh kmotra
  • 2012 - Robinson & Crusoe
  • 2012 - 7 dní hříchů
  • 2011 - Dušičky seniorov
  • 2011 - Muži v naději
  • 2011 - Ponurá neděle
  • 2011 - Výstrel navyše
  • ...

Rozhovor s Vicou Kerekes o jeho roli v seriálu Četníci z Luhačovic

Co Vás na natáčení Četníků bavilo nejvíce?
„Když jsem se dozvěděla, že natáčení bude probíhat většinou v exteriérech, skákala jsem doslova radostí. Hrát v dobovém projektu je pro herce vždy velký dar. Bavilo mě skákat do sena, lézt přes ploty, běhat po polích. Byla jsem celá špinavá. Přesně takové věci mě na hraní baví, naplňují. Tohle miluji. Vaňková, kterou jsem hrála, většinou přišla, úplně všechno obrátila vzhůru nohama a už byla zase pryč.“

Co říkáte módě a kostýmům?
„Nemohla jsem si během natáčení úplně vychutnat módu z období první republiky, protože moje postava se oblékala trošičku po svém. Dělala si, co jen chtěla, a právě to mě moc bavilo. Prvorepublikové období mi je velmi sympatické i tím, že ženy si prostřednictvím oblečení vychutnávaly svou ženskost..“

Myslíte si, že tenkrát byli muži větší gentlemani než dnes?
„Rozhodně se tenkrát oblékali elegantněji než v dnešní době. Ale bůh ví, zda byli i větší gentlemani. Tenkrát jsme nežili, nejsme svědci, nevíme, jak to přesně chodilo. Ale co vím, je, že u mnoha dnešních mužů postrádám pozornost, kterou by měli ženám věnovat. Měli by si jich mnohem více vážit. Navíc když žena pocítí, že ji někdo nosí na rukách, celá se mu oddá, neváhá mu dát všechno ze sebe.“

Jak se Vám s tvůrčím týmem pracovalo?
„Poznala jsem fantastické lidi, kteří si navzájem pomáhali. Filmování je týmová práce a jeden bez druhého nepodá dobrý výkon. Každý den začínal i končil úsměvem nejen mým, ale i lidí okolo mě. Pracovalo se mi díky této přátelské atmosféře velmi dobře.“

Zdroj a foto www.ceskatelevize.cz