Robert Jašków (Václav Stavinoha) - seriál Četníci z Luhačovic

Robert Jašków (Václav Stavinoha) - Četníci z Luhačovic

Robert Jašków (Václav Stavinoha)

Datum narození: 4.12.1969
Znamení: střelec

Charakteritika postavy Václava Stavinohy: Strážmistr první platové třídy. První poválečný velitel luhačovických četníků. Jako Čech nahradil Rakušáka Gebrta na postu velitele. Snaží se, ale chybí mu klid a rozvaha. Křičí, komanduje mužstvo, ale strohou vojáckostí jen maskuje svou nejistotu. V jádru je to hodný chlap, který nakonec doplatí na svou důvěřivost.

Robert Jašków je český divadelní, televizní a filmový herec. Narodil se ve východočeském Trutnově, ale vyrůstal v Peci pod Sněžkou. Po maturitě na gymnáziu v Trutnově vystudoval pražskou DAMU. Působil v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, později v Praze v CD94 v Celetné a v současnosti ve Švandově divadle.

Získal cenu Telemanie za roli profesora Daňka ve filmu Ivana Pokorného Smrt pedofila (2003). Hrál v seriálech Ranč U Zelené sedmy, Ulice a Expozitura. Robert Jašków má tři děti se svojí manželkou herečkou Petrou Bartošovou Jaškówovou. Má původem polské jméno, které se vyslovuje jaškův.

Filmografie

  • 2017 - Četníci z Luhačovic
  • 2017 - Milada
  • 2017 - Nebezpečná kořist
  • 2016 - Atentát
  • 2016 - Drazí sousedé
  • 2016 - Masaryk
  • 2015 - Celebrity s.r.o.
  • 2015 - Dítě číslo 44
  • 2015 - Policie Modrava
  • 2014 - Dědictví aneb Kurva se neříká
  • 2014 - Intimity
  • 2014 - Mazalové
  • 2014 - Priority
  • 2013 - České století
  • 2013 - Pionýři hororu
  • 2013 - Strach
  • 2012 - Ententýky
  • 2012 - Stín smrtihlava
  • 2012 - Vrásky z lásky
  • 2012 - Záblesky chladné neděle
  • ...

Rozhovor s Robertem Jaškówem o jeho roli v seriálu Četníci z Luhačovic

Byla to Vaše první herecká zkušenost s vojákem-velitelem z období první republiky?
„Nebyla, zahrál jsem si už pár prvorepublikových vojáků i generálů.“

Je Vám postava, kterou v Četnících z Luhačovic hrajete, v něčem podobná?
„Vůbec ne, já jsem mírumilovný melancholik. Ovšem když je potřeba, ozvat se dovedu! Natáčení bylo dlouhé a náročné.“

Vracel jste se na plac rád?
„Opravdu ano, bylo tam příjemně a mnohdy veselo. Snad stokrát mě pobavil Čmaňa, tedy Pavel Zedníček, ale i třeba Robert Hájek nebo vedoucí produkce Katka Popovičová. A mnohokrát mě potěšil brněnský štáb. Skvělá byla spolupráce s novými lidmi, někteří z nich vám mohou do života něco přinést. Radost.“

Co si myslíte o době, ve které se odehrávají Četníci z Luhačovic?
„Musela být nesmírně krásná a také opojná. Vznik československého státu doprovázel neskutečný adrenalin a nesmírná pýcha vzbuzovaná v lidech, kteří při tom byli. Musela to pro ně být úleva, ale na druhou stranu to s sebou přinášelo spoustu starostí a nejistot.“

Zdroj a foto www.ceskatelevize.cz